Folkpodium Zeist

Eind 2017 is Ine bij het Torenlaantheater gaan vragen of wij hier met Cinnamon zouden kunnen optreden. Dit bezoekje heeft geresulteerd in het oprichten van Folkpodium Zeist (FPZ)

In het  prachtige Torenlaantheater biedt FPZ een podium aan zowel beginnende als gevestigde folk-muzikanten, uit de regio, uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Op die manier zet FPZ folk nog meer op de kaart in Zeist en omstreken. Ine is na het opstarten en de programmering uit de organisatie gestapt (wegens andere bezigheden), maar Marjolijn is nog actief binnen dit initiatief.

fpz-300     https://folkpodiumzeist.com/

En natuurlijk hebben we hier met Cinnamon opgetreden. Het was een fijn optreden met een geweldig publiek (nooit eerder zoveel CD’s verkocht 😊). Met dank aan de geluidsman van het Torenlaantheater konden we de mensen op aangename wijze kennis laten maken met onze muziek.

46754931_1544625752307114_2239832527265071104_o

Folk for 555

Folk for 555

Muzikanten spelen 24 uur lang folkmuziek voor giro 555 en de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi. Op vrijdagavond start een 24-uurs (ierse) sessie, maar er is meer:  U kunt kijken naar of meedoen met Ierse en balfolkdans en genieten van de diverse bands die een optreden verzorgen. Cinnamon doet mee op zondag middag.

Wanneer?  van  28 dec. 18.00 uur tot 29 dec. om 18.00 uur.                                                Waar?        St. Aloysius College Hilversum,  Schapenkamp 200, 1211PB Hilversum       
Info:            https://www.facebook.com/events/277315509572452/

 

Kom meedoen, kom kijken, kom sponsoren!!!

 

Boekpresentatie Henk Heideveld

Woensdagavond 24 januari vond de feestelijke presentatie plaats van het boek waaraan Zwollenaar Henk Heideveld de afgelopen 40 jaren schreef: “Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle”. Henk, naast profeet ook enthousiast Irish-folk zanger, wist op authentieke wijze zijn geesteskind de wereld in te schoppen. En daar mochten wij bij zijn; Cinnamon kon met Ierse muziek een leuke bijdrage leveren aan de sfeer van deze avond. Wij hebben genoten!

cinnamon-henk-2-2cinnamon-henk-1-2

 

Muziek bij de buren in Zwolle

Wat hebben we genoten van dit huiskamerconcert bij Marian en Jos. In hun huiselijke, ontspannen sfeer kwam onze muziek goed tot zijn recht. De gasten werden warm onthaald door ons gastgezin; naast iets te drinken en een versnapering was er gezorgd voor een prachtig decor achter onze band! Bedankt Marian en Jos en bedankt ook alle enthousiaste luisteraars, die code oranje gewoon getrotseerd hebben!

muziek-bij-de-buren-2

bandcoach op bezoek

Gisteren (19-11) hebben we de hele middag onder begeleiding van Gerard Braun onze manier van spelen onder de loep genomen. Gerard is gitaardocent en al tig jaren actief in de Ierse muziek (nu Tobermore), We hebben van hem veel tips en aandachtspunten gekregen, waarmee we onze toch al geweldige muziek nóg beter kunnen laten klinken.  Wilt U horen hoe geweldig? Kom dan op 10 december luisteren bij “Muziek bij de buren” in Zwolle (zie “Optredens”). Gerard, bedankt!

Cinnamon bij “Vliers” op Texel

Bijna heel Cinnamon was aanwezig bij “Vliers” op Texel. Hein en Ine lieten zich inspireren door Wouter Vandenabeele (maar wat moet Cinnamon met Bulgaars??). Magda zong (in gedachten, want stem kwijt) de sterren van de hemel bij Annemarie de Bie. Marjolijn en Tets ontliepen alle workshops en zwierven rond op Texel. Maar zaterdagavond waren we compleet en presenteerden we ons voor een enthousiast publiek (zie impressie)

Podium Vlieland

Link

‘t Was een winderig weekend, maar de veerboot heeft ons veilig naar Vlieland gebracht.  Voor een klein maar enthousiast gezelschap gespeeld in Podium Vlieland.  Met dank aan Bojan Bajic voor de gastvrijheid!

Een aantal nieuwe foto’s van het weekend staan op de foto’s pagina.