Even voorstellen?

Magda Veening
zang, bodhrán en shruti box.
Lyrisch, emotioneel en afgestudeerd heks.

Magda is de zangeres van de band, ze speelt al sinds de oprichting (en daarvoor) bij Cinnamon. Houdt van ierse ballades, met name als het niet goed afloopt met de hoofdpersoon. Gelukkig is dat in de meeste gevallen zo …Magda speelt een single-skin bodhrán van Brandon White.

dsc_2720
Ine van Loosdrecht
Ierse dwarsfluit en whistles.
Componist, altijd enthousiast en van de bio-groente.

Fluitmuziek raakt altijd een gevoelige snaar bij mij.
Maar sinds ik de houten Ierse dwarsfluit heb ontdekt ben ik helemaal verkocht: dat is de allermooiste fluit! Ik ben meteen workshops gaan volgen bij diverse goede fluitisten.

dsc_2725
Hein Zelle
Uilleann pipes, Ierse dwarsfuit, whistles.
Multi-instrumentalist, dwarspieper en bootvluchteling.

Hein speelt Ierse dwarsfluit sinds 1999 – in aanraking gekomen met Ierse muziek in O’Ceallaigh’s pub in Groningen, en sindsdien verslaafd. Hij heeft gespeeld bij verschillende folk bands: Mitrick, Senso unico, Cum Suis, en sinds 2005 bij Cinnamon. Eerst als fluitist, sinds een paar jaar is hij overgestapt naar de Uilleann pipes. Hij vindt zijn inspiratie in de snellere reels en alternatieve ritmes. Muziekanten zoals Lunása, Michael McGoldrick en Flook zijn duidelijk favoriet en beïnvloeden zijn speelstijl. Hein speelt fluiten van Hammy Hamilton, whistles van Chris Abell en Uilleann pipes van Evert Jan ‘t Hart.

dsc_2734
Marjolijn L’Herminez
trekzak, whistles, ierse dwarsfluit.
Vrolijk, eigenwijs. Gaat ‘t niet zoals het moet, dan komt het ook wel goed. Toch?
(meer …)
dsc_2737
Tets Halbertsma
harp en viool.
Steun en toeverlaat, swingt de pan uit! Molenaar in de dop?

Tekst speelt een Ierse / Keltische harp, maar dan anders. Geen O’ Carolan’s dus – maar reels, jigs, polka’s en de rest van het dansrepertoire. Ze heeft een aantal eigen composities toegevoegd aan het bandrepertoir die door band en publiek enthousiast worden ontvangen.
Tets heeft veel Keltische harp workshops in Ierland, Schotland en Frankrijk gevolgd. Bij de SVN is ze een onmisbaar onderdeel van de pipers group (?!?). Samen met Erik en Magda vormt ze de ritme sectie.

dsc_2757
Erik van Schelven
gitaar.
Steunpilaar, metronoom, bemiddelaar en cabaretier.

En hij speelt ook nog niet onverdienstelijk gitaar! Hij is als redder-in-nood bij de band gekomen na het verlies van de vorige gitarist, en vervolgens vastgeketend aan de stamtafel om duidelijk te maken dat we niet zonder kunnnen. Erik heeft een muzikale achtergrond in (onder andere) Klezmer muziek, en speelde ook bij de band Zadar.

dsc_2716

Albert Versteegde
geluid en techniek.
Voorzitter, special effects. “Ietwat eigenzinnig”.