Marjolijn l’Herminez

dsc_2737

Mijn eerste optreden herinner ik me nog goed: 10 jaar oud, 2 vlechtjes, brilletje op en vol goede moed een liedje spelen op de blokfluit. Een volle kerk hoorde hoe het mis ging en ik, na een keer stampvoeten, gewoon weer opnieuw begon. Sindsdien heb ik nog heel veel optredens gehad, nooit foutloos, maar altijd vol enthousiasme. Zeker met mijn vorige band KNIJN heb ik vaak opgetreden: in binnen- en buitenland; in kleine kroegjes en grote theaters; op feesten en festivals . Ook met mijn huidige band Cinnamon geniet ik er iedere keer weer van, als ik onze muziek mag delen met het publiek.

De blokfluit werd een zilveren fluit en deze werd weer ingeruild voor tinwhistles en een Ierse fluit (hout, “simple system”); ik was via klassiek en jazz, de folk-wereld ingerold. Een muziekmaatje bracht mij een trekzak (“vind jij leuk!”) en hoewel ik hem eerst niet geloofde, had hij gelijk: een nieuwe muzikale verslaving was geboren. Momenteel speel ik in de band voornamelijk trekzak (voor kenners: een ‘Kareltje”, BC).

Ik heb workshops gevolgd in binnen- en buitenland; heb (kinder)workshops georganiseerd en gegeven en ik heb deelgenomen aan diverse muzikale projecten. Dit allemaal als hobby, want in mijn dagelijks leven ben ik (met veel plezier) werkzaam in de zorg.

Samen muziek maken is het mooiste wat bestaat: samen iets moois, iets swingends, iets ontroerends of iets vrolijks neerzetten. Samen genieten van en plezier hebben in muziek. Samen deze liefde voor de Ierse muziek aan anderen overbrengen!